Sentimente colorate

Nu sunt critic de arta! Functionez dupa modelul: vad, imi place sau nu imi place! Dar daca imi place, inseamna ca a atins ceva, m-a facut sa ma gandesc, sa imi pun intrebari, sa vreau sa stiu povestea din spatele tabloului si intr-un final sa imi doresc tabloul pe unul dintre peretii casei mele. Pictori preferati am cativa, dar am descoperit nu demult, trei artisti exceptionali ale caror tablouri m-au impresionat si tin neaparat sa le vedeti si voi. (Bine,recunosc! unul dintre cei trei,respectiv,Irina, este o prietena veche de-a mea).

Francoise Niellyhttp://www.francoise-nielly.com/ ochii personajelor ei m-au fascinat… atat de expresivi! poti citi in ei optimism,tristete,sexualitate,mandrie,dragoste, chiar si  ura. Totul insa in cele mai aprinse si mai optimiste culori!

Greno (Minjae Lee) – http://greno89.deviantart.com/ are 19 ani iar picturile sale sunt puternice, o combinatie de frumusete,moda si framantari adolescentine. Simti in ochii personajelor acel sentiment de razvratire, parca citesti in ochii lor “nimeni nu ma intelege si nimanui nu ii pasa”.

Iri (Irina Dragomir) – http://www.roro-studio.ro/ m-a impresionat intotdeauna prin tristetea tablourilor ei. Culmea, Irina este o persoana optimista,vesela,plina de viata. Imi place ca desi tablourile ei sunt triste (sau cel putin asta imi inspira mie) sunt pline de culoare … cred ca esti un artist adevarat atunci cand reusesti sa inspiri tristete prin ceva ce lumea asociaza cu optimismul, adica prin culoare.

Advertisements

Leave a Reply

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s